"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Szarvas erőleves |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: -ka-pír- | |
2019. december 22. | |
![]()
a tálaláshoz:
A kolbászkészítés vagy pörkölt főzés során megmaradt nagyobb méretű csöves és bordacsontokat bárddal vagy kisbaltával kezelhető méretűre, de nem túl apróra összevágjuk és a felhevített zsiradékon jól körbepirítjuk. Ezután rászórjuk a felszeletelt vöröshagymát és a sóval, illetve egész feketeborssal meghintve tovább pirítjuk. Ha már a hagyma kapott egy kis színt, illetve a fazék alján keletkezett némi pörzsanyag, öntsük hozzá a fehérbort, majd fedő alatt pároljuk még további 2-3 percen keresztül. Ezt követően öntsük fel 4 liternyi langyos vízzel és lassú tűzön forraljuk addig, amíg hab nem keletkezik a tetején. A leves habját ekkor gondosan szedjük le egy kis fém szűrővel, majd adjuk hozzá a leveshez a megtisztított és nagyobb darabokra felvágott zöldségeket, a sáfrányos szeklicét, illetve egy ujjnyi megtisztított gyömbért. Amikor a leves elkezd visszaforrni, a lángot vegyük takarékra és a fazekat félig lefedve, gyöngyözve főzzük további 3,5-4 órán keresztül. A csontlevest végül sűrű szitán keresztül szedjük csészékbe, amelyekbe előzőleg kifőzött cérnametélt fészkekben egy-egy tojás sárgáját helyeztük el. A kitálalt levest egy tekerésnyi színes borssal és szárított petrezselyemmel díszítsük. Borajánló: Egy fiatal, rövid hordós érlelést kapott félszáraz tokaji furmintot ajánlok hozzá fogyasztani.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 101165 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2019. december 22. ) |
Következő > |
---|
Hódítás
Szinbádék
Bűvös Szakács
Művelt Alkoholista
Kicsi Vú
Gasztro.blog.hu
Gasztro.miner.hu