• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Levesek arrow Muflon jerke zöldséges lében
Muflon jerke zöldséges lében PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2007. augusztus 05.
  • 60 dkg kockára vágott muflon comb, vagy sovány lapocka
  • 2 l húslé
  • 2-3 fej szeletelt hagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor leveszöldség
  • 1 csokor friss kapor
  • 1 kis fej zsenge zeller
  • 3 db babérlevél
  • 1 dl borecet
  • 6 szem boróka bogyó
  • 1 csapott evõkanál ecetes reszelt torma
  • 2 dl tejszín
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 dl olaj
  • fehérbors
1 liter vízbõl, a borecetbõl, a babérból és a kissé megtört borókabogyókból kevés sóval páclevet forralunk, majd az igen apróra felkockázott húst a lobogó páclébe engedjük, elkavarjuk, és a tûzrõl levéve hagyjuk csaknem kihûlni. Ezt követõen leszûrjük, lecsepegtetjük, és az idõközben az olajon megpárolt hagymára helyezzük, amivel lassú tüzön, lefedve tovább pároljuk. Néhány perc elteltével kissé megsózzuk, megborsozzuk, majd hozzáadjuk a bort és gyakori kevergetés mellett zsírjára pirítjuk azzal. Ezt követõen a zúzott fokhagymával még egyszer átforgatjuk, majd felöntjük az elõforralt húslével és közepes lángon tovább forraljuk. Kb. 15 perc múlva hozzáadhatjuk a szintén apró kockára vágott zöldségeket és a kapor összekötözött szárát. Mikor a hús és a zöldségek megpuhultak, sóval, fehérborssal, és tormával ízesítjük a levest, végül pedig hõkiegyenlítés alkalmazása mellett a tejszín, tejföl és aprított kapor, illetve zellerlevél keverékével behabarjuk az egészet. Melegen pirított zsemlekockával, hidegen reszelt parmezánnal megszórva kínáljuk.

 

Borajánló:

Minerális jegyekkel rendelkezõ, karakteres száraz fehér, pl.: Somlói Hárslevelû 2005, Tokaji Hárslevelû 2005, Badcsonyi Olaszrizling/Rizlingszilváni 2005.  

Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2008. január 09. )
 
< Előző