• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Főételek
Főételek
Szarvasborjú gyömbéres-újhagymás mártásban PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2010. június 22.
  •  60 dkg szarvasborjú gerincfilé
  • 25 dkg gyömbér
  • 1 cs újhagyma
  • 0,5 dl olaj
  • 1,5 dl fehérbor
  • 3-4 ek világos szójaszósz
  • 1 ek melaszos nádcukor
  • 1 ek burgonya keményítő
  • só, fehérbors
Ehhez az ételhez célszerű wok-ot, vagy tárcsalapot használnunk edényként. A húst szükségtelen bepácolni előre, hiszen az még igen gyenge, szinte "fehér".
 
Kezdésként a gerincfilét és a megtisztított gyömbért felvágjuk vékony szeletekre, majd a wok-ba beleöntjük az olajat és felhevítjük. A forró olajban előbb a hússzeleteket pirítjuk meg kissé, aztán adjuk hozzá sorrendben: a gyömbérszeleteket, 1-2 perccel később a szójaszószt, majd a cukrot, s végül a bort. 
Utolsó frissítés ( 2010. június 22. )
 
Szarvassteak kéksajttal és fenyőmagos pirított csiperkével PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2010. június 20.
  •  1 kg szarvashátszín
  • 0,5 kg barnacsiperke
  • 15 dkg fenyőmag
  • 15 dkg kéksajt
  • 1 ek vadpác
  • 10 -5 dkg vaj
  • 1 dl vörösborecet
  • 2 dl olivaolaj
  • só, bors
A szarvashátszínt 2 ujjnyi szeletekre vágjuk és a vörösborecetből, olivaolajból, valamint  szokásos vadpác-fűszerkeverékünkből készült hideg pácba tesszük legalább egy éjszakára. Az így bepácolt hússzeleteket 10 fkg forró vajon hírtelen körbepirítjuk, majd további 5-6 percre a legmagasabb fokozatra állított sütőbe tesszük "áthúzásra".

Utolsó frissítés ( 2010. június 21. )
 
Stroganoff bélszín tokaji módra PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kende   
2010. május 24.
  •  60 dkg bélszín
  • 25 dkg szarvassonka v. serrano
  • 25 dkg erdei csiperke
  • 5 dkg capribogyó v. zöld olajbogyó
  • 2-3 csemege uborka
  • 2 fej vörös hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kis cs. kapor
  • 3 dl tejföl
  • 2-3 dl húslé
  • 1 dl furmint
  • 2 db babérlevél
  • bors, fehérbors
  • 0,5 dl olaj
A bélszínt előbb szeletekre, majd vékony csíkokra vágjuk. Az olajat felhevítjük és megpirítjuk benne a húst. Ekkor adjuk hozzá a laskára vágott gombát, vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, valamint a szintén vékony csíkokra vágott szarvassonkát. Lassú tüzön, fedő alatt zsírjára pirítjuk, fűszerezzük a kétféle borssal, majd hozzáadjuk a simára kevert tejfölt, a bort és a finomra vágott kaprot. 
Utolsó frissítés ( 2010. május 25. )
 
Pirított őzmáj újhagymával PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kapalló G. Gyula   
2010. április 23.
  •  1 db őzmáj
  • 1 l tej
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg liszt
  • 2 cs újhagyma
  • 2 tk pirospaprika
  • 2-3 evőkanál sertésszsír
  • 2 dl húsleves
  • só, bors
Az őzmájat vékony szeletekre vágjuk és fokhagymás tejbe áztatjuk néhány órára. Az így bepácolt májszeleteket lecsepegtetjük, majd lisztbe forgatjuk és forró olajon mindkét oldalukat megpirítjuk. A visszamaradt zsiradékban megfonnyasztjuk az újhagyma apróra vágott fehér részét, majd megszórjuk a pirospaprikával és felengedjük a húslevessel. 
Utolsó frissítés ( 2010. április 30. )
 
Libamájjal töltött szarvashátszín PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2010. április 23.
  •  1 kg szarvashátszín
  • 30 dkg libamáj
  • 15 dkg vaj
  • 2 ek olaj
  • 50 dkg spenótlevél
  • só, bors, fehérbors
  • 1 kis csokor kakukkfű
  • vékony kendermadzag

a körethez:

  • 30 dkg bébirépa
  • 30 dkg aszalt füge
  • 30 dkg kucsmagomba 
  • 2 dl vörösbor
  • 2 ek szójaszósz
A szarvashátszínt lehártyázzuk, majd egy éles késsel megnyitjuk és szép egyenletes vágásokkal kiterítjük, végül pedig klppfolóval enyhén megveregetjük, hogy megfelelően nagy felületet kapjunk belőle. Ha ezzel megvagyunk, mindkét oldalát meghintjük sóval, illetve őrölt fekete- és fehérborssal.Amíg a hús pihen, felolvasztjuk a vajat a felhevített olajon, majd ebben gyorsan megpárolunk 15-20 db egészséges sprnótlevelet. Az így kapott leveleket a kiterített hússzeleten helyezzük el egyenletesen, az egyik hosszanti végén pedig elhelyezzük a hasáh alakúra vágott libamájat, amit szintén meghintünk kevés sóval és fehérborssal.
Utolsó frissítés ( 2012. február 19. )
 
Vaddisznókaraj főttsonkával és tejszínes kucsmagombával PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kende   
2010. április 14.
  •  6 szelet vaddisznókaraj
  • 6 szelet főtt sonka
  • 2 marék (30-40 dkg) apró kucsmagomba
  • 1-2 ek olaj
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl húslé
  • só, fehérbors
A kicsontozott vaddisznókaraj szeleteket finoman megklopfoljuk, majd besózzuk és egyik oldalukat meghintjük kevés fehérborssal. Míg a hússzeletek pihennek, a lassan felhevített olajban felolvasztjuk a vajat és 1-1 percig forrósítjuk benne a sonkaszeletek mindkét oldalát. Ha ezzel megvagyunk, a sonkát félretesszük és a visszamaradt zsíradékban fehéredésig sütjük a karajszeleteket, majd ezeket is kiszedjük és melegen tartjuk.
Utolsó frissítés ( 2010. április 15. )
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 41 - 50 / 116