• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

There are no translations available

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Home arrow Recepies arrow Meals
Meals
Szarvasborjú gyömbéres-újhagymás mártásban PDF Print E-mail
Written by -ka-pír-   
kedd, 22 június 2010
There are no translations available

  •  60 dkg szarvasborjú gerincfilé
  • 25 dkg gyömbér
  • 1 cs újhagyma
  • 0,5 dl olaj
  • 1,5 dl fehérbor
  • 3-4 ek világos szójaszósz
  • 1 ek melaszos nádcukor
  • 1 ek burgonya keményítő
  • só, fehérbors
Ehhez az ételhez célszerű wok-ot, vagy tárcsalapot használnunk edényként. A húst szükségtelen bepácolni előre, hiszen az még igen gyenge, szinte "fehér".
 
Kezdésként a gerincfilét és a megtisztított gyömbért felvágjuk vékony szeletekre, majd a wok-ba beleöntjük az olajat és felhevítjük. A forró olajban előbb a hússzeleteket pirítjuk meg kissé, aztán adjuk hozzá sorrendben: a gyömbérszeleteket, 1-2 perccel később a szójaszószt, majd a cukrot, s végül a bort. 
Last Updated ( kedd, 22 június 2010 )
 
Szarvassteak kéksajttal és fenyőmagos pirított csiperkével PDF Print E-mail
Written by -ka-pír-   
vasárnap, 20 június 2010
There are no translations available

  •  1 kg szarvashátszín
  • 0,5 kg barnacsiperke
  • 15 dkg fenyőmag
  • 15 dkg kéksajt
  • 1 ek vadpác
  • 10 -5 dkg vaj
  • 1 dl vörösborecet
  • 2 dl olivaolaj
  • só, bors
A szarvashátszínt 2 ujjnyi szeletekre vágjuk és a vörösborecetből, olivaolajból, valamint  szokásos vadpác-fűszerkeverékünkből készült hideg pácba tesszük legalább egy éjszakára. Az így bepácolt hússzeleteket 10 fkg forró vajon hírtelen körbepirítjuk, majd további 5-6 percre a legmagasabb fokozatra állított sütőbe tesszük "áthúzásra".

Last Updated ( hétfő, 21 június 2010 )
 
Stroganoff bélszín tokaji módra PDF Print E-mail
Written by Kende   
hétfő, 24 május 2010
There are no translations available

  •  60 dkg bélszín
  • 25 dkg szarvassonka v. serrano
  • 25 dkg erdei csiperke
  • 5 dkg capribogyó v. zöld olajbogyó
  • 2-3 csemege uborka
  • 2 fej vörös hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kis cs. kapor
  • 3 dl tejföl
  • 2-3 dl húslé
  • 1 dl furmint
  • 2 db babérlevél
  • bors, fehérbors
  • 0,5 dl olaj
A bélszínt előbb szeletekre, majd vékony csíkokra vágjuk. Az olajat felhevítjük és megpirítjuk benne a húst. Ekkor adjuk hozzá a laskára vágott gombát, vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, valamint a szintén vékony csíkokra vágott szarvassonkát. Lassú tüzön, fedő alatt zsírjára pirítjuk, fűszerezzük a kétféle borssal, majd hozzáadjuk a simára kevert tejfölt, a bort és a finomra vágott kaprot. 
Last Updated ( kedd, 25 május 2010 )
 
Pirított őzmáj újhagymával PDF Print E-mail
Written by Kapalló G. Gyula   
péntek, 23 április 2010
There are no translations available

  •  1 db őzmáj
  • 1 l tej
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg liszt
  • 2 cs újhagyma
  • 2 tk pirospaprika
  • 2-3 evőkanál sertésszsír
  • 2 dl húsleves
  • só, bors
Az őzmájat vékony szeletekre vágjuk és fokhagymás tejbe áztatjuk néhány órára. Az így bepácolt májszeleteket lecsepegtetjük, majd lisztbe forgatjuk és forró olajon mindkét oldalukat megpirítjuk. A visszamaradt zsiradékban megfonnyasztjuk az újhagyma apróra vágott fehér részét, majd megszórjuk a pirospaprikával és felengedjük a húslevessel. 
Last Updated ( péntek, 30 április 2010 )
 
Libamájjal töltött szarvashátszín PDF Print E-mail
Written by -ka-pír-   
péntek, 23 április 2010
There are no translations available

  •  1 kg szarvashátszín
  • 30 dkg libamáj
  • 15 dkg vaj
  • 2 ek olaj
  • 50 dkg spenótlevél
  • só, bors, fehérbors
  • 1 kis csokor kakukkfű
  • vékony kendermadzag

a körethez:

  • 30 dkg bébirépa
  • 30 dkg aszalt füge
  • 30 dkg kucsmagomba 
  • 2 dl vörösbor
  • 2 ek szójaszósz
A szarvashátszínt lehártyázzuk, majd egy éles késsel megnyitjuk és szép egyenletes vágásokkal kiterítjük, végül pedig klppfolóval enyhén megveregetjük, hogy megfelelően nagy felületet kapjunk belőle. Ha ezzel megvagyunk, mindkét oldalát meghintjük sóval, illetve őrölt fekete- és fehérborssal.Amíg a hús pihen, felolvasztjuk a vajat a felhevített olajon, majd ebben gyorsan megpárolunk 15-20 db egészséges sprnótlevelet. Az így kapott leveleket a kiterített hússzeleten helyezzük el egyenletesen, az egyik hosszanti végén pedig elhelyezzük a hasáh alakúra vágott libamájat, amit szintén meghintünk kevés sóval és fehérborssal.
Last Updated ( vasárnap, 19 február 2012 )
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Results 41 - 50 of 116