• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

There are no translations available

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Home arrow Recepies arrow Meals
Meals
Laskatészta erdő gyümölcseivel PDF Print E-mail
Written by -ka-pír-   
kedd, 22 június 2010
There are no translations available

  •  8 db fiatal vargánya
  • 0,5 kg vegyes erdei gomba (csiperke, tinóru, galamb, róka, stb.)
  • 20 dkg szarvassonka
  • 1 kis csokor kakukkfű
  • 1 cs medvehagyma (szárítva fél maréknyi)
  • 5-6 db zsályalevél
  • 3 ek olíva olaj
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek balzsamecet
  • 2 tk vegyes virágméz
  • 30 dkg száraz szélesmetélt 
A laskatésztát bő, lobogó sós vízben feltesszük főzni és forrástól számított 8-10 perc alatt al dente "fogkemény" állagúra főzzük. Ezalatt megpucoljuk a gombát, majd a fiatal vargányákat hosszában kettévágjuk, a többit pedig rusztikusan felaprítjuk. 
Last Updated ( szerda, 23 június 2010 )
 
Szarvasborjú gyömbéres-újhagymás mártásban PDF Print E-mail
Written by -ka-pír-   
kedd, 22 június 2010
There are no translations available

  •  60 dkg szarvasborjú gerincfilé
  • 25 dkg gyömbér
  • 1 cs újhagyma
  • 0,5 dl olaj
  • 1,5 dl fehérbor
  • 3-4 ek világos szójaszósz
  • 1 ek melaszos nádcukor
  • 1 ek burgonya keményítő
  • só, fehérbors
Ehhez az ételhez célszerű wok-ot, vagy tárcsalapot használnunk edényként. A húst szükségtelen bepácolni előre, hiszen az még igen gyenge, szinte "fehér".
 
Kezdésként a gerincfilét és a megtisztított gyömbért felvágjuk vékony szeletekre, majd a wok-ba beleöntjük az olajat és felhevítjük. A forró olajban előbb a hússzeleteket pirítjuk meg kissé, aztán adjuk hozzá sorrendben: a gyömbérszeleteket, 1-2 perccel később a szójaszószt, majd a cukrot, s végül a bort. 
Last Updated ( kedd, 22 június 2010 )
 
Szarvassteak kéksajttal és fenyőmagos pirított csiperkével PDF Print E-mail
Written by -ka-pír-   
vasárnap, 20 június 2010
There are no translations available

  •  1 kg szarvashátszín
  • 0,5 kg barnacsiperke
  • 15 dkg fenyőmag
  • 15 dkg kéksajt
  • 1 ek vadpác
  • 10 -5 dkg vaj
  • 1 dl vörösborecet
  • 2 dl olivaolaj
  • só, bors
A szarvashátszínt 2 ujjnyi szeletekre vágjuk és a vörösborecetből, olivaolajból, valamint  szokásos vadpác-fűszerkeverékünkből készült hideg pácba tesszük legalább egy éjszakára. Az így bepácolt hússzeleteket 10 fkg forró vajon hírtelen körbepirítjuk, majd további 5-6 percre a legmagasabb fokozatra állított sütőbe tesszük "áthúzásra".

Last Updated ( hétfő, 21 június 2010 )
 
Stroganoff bélszín tokaji módra PDF Print E-mail
Written by Kende   
hétfő, 24 május 2010
There are no translations available

  •  60 dkg bélszín
  • 25 dkg szarvassonka v. serrano
  • 25 dkg erdei csiperke
  • 5 dkg capribogyó v. zöld olajbogyó
  • 2-3 csemege uborka
  • 2 fej vörös hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kis cs. kapor
  • 3 dl tejföl
  • 2-3 dl húslé
  • 1 dl furmint
  • 2 db babérlevél
  • bors, fehérbors
  • 0,5 dl olaj
A bélszínt előbb szeletekre, majd vékony csíkokra vágjuk. Az olajat felhevítjük és megpirítjuk benne a húst. Ekkor adjuk hozzá a laskára vágott gombát, vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, valamint a szintén vékony csíkokra vágott szarvassonkát. Lassú tüzön, fedő alatt zsírjára pirítjuk, fűszerezzük a kétféle borssal, majd hozzáadjuk a simára kevert tejfölt, a bort és a finomra vágott kaprot. 
Last Updated ( kedd, 25 május 2010 )
 
Pirított őzmáj újhagymával PDF Print E-mail
Written by Kapalló G. Gyula   
péntek, 23 április 2010
There are no translations available

  •  1 db őzmáj
  • 1 l tej
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg liszt
  • 2 cs újhagyma
  • 2 tk pirospaprika
  • 2-3 evőkanál sertésszsír
  • 2 dl húsleves
  • só, bors
Az őzmájat vékony szeletekre vágjuk és fokhagymás tejbe áztatjuk néhány órára. Az így bepácolt májszeleteket lecsepegtetjük, majd lisztbe forgatjuk és forró olajon mindkét oldalukat megpirítjuk. A visszamaradt zsiradékban megfonnyasztjuk az újhagyma apróra vágott fehér részét, majd megszórjuk a pirospaprikával és felengedjük a húslevessel. 
Last Updated ( péntek, 30 április 2010 )
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Results 41 - 50 of 117