• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Főételek
Főételek
Fűszeres vadmalac sültalmával, kelkáposzta ágyon PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kende   
2008. március 24.
  • Fûszeres vadmalac sült almával, kelkáposzta ágyon 2-2 lapocka és comb
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 tk grill fűszer
  • 1 tk őrölt rozmaring
  • 1 tk őrölt kakukkfű
  • 2 tk őrölt kömény
  • 1 dl olaj
  • 1 dl fehérbor
  • 1 fej kelkáposzta
  • 4 db alma
  • 1 ek barnacukor
  • só, bors
A vadmalac combjait és lapockáit megtűzdeljük a félbevágott fokhagymagerezdekkel, amelyeket előzőleg megforgattunk a sóból, borsból, grillfűszerből, rozmaringból, kakukkfűből és 1 teáskanálnyi őrölt köményből készített fűszerkeverékben. A maradék fűszert elkeverjük annyi olajjal amennyit felvesz, majd bedörzsöljük vele a húsdarabokat és hideg helyen pihentetjük egy éjszakán át.
Utolsó frissítés ( 2014. december 31. )
 
Vaddisznócsülök pékné módra PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2008. március 14.
  • Vaddisznócsülök pékné módra 2 db süldõ csülök
  • 1 kg burgonya
  • 3-4 fej hagyma
  • 6-8 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 1 kk. majoránna
  • 1kk rozmaring
  • só, bors
  • 1 dl fehérbor
  • 1 ek méz
A fiatal vaddisznó csülkét a belsõ oldalon egy éles késsel bevágjuk a csont mentén, sóval, borssal, majoránnával, rozmaringgal bedörzsöljük, majd a vágatokba elõbb 3-4 gerezd megtört fokhagymát és 2-3 ceruza vastagságú szalonnacsíkot tömködünk. Ha ezzel megvagyunk, a cseréptálban elhelyezett hagymaágyra helyezzük a húsokat a vágással lefelé. Kívülrõl is megsózzuk és frissen tört borsal hintjük meg, majd a maradék szalonnaból vágott csíkokat a tetejére helyezzük.  
Utolsó frissítés ( 2008. március 21. )
 
Szarvaspörkölt gemenci módra PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kende   
2008. március 02.
  • Szarvas 1 kg szarvascomb
  • 3 ek sertészsír
  • 2 ek sûrített paradicsom
  • 3 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek vadpác fûszerkeverék
  • 2 ek erdei gombapor
  • 2 dl vörösbor
  • 1 ek õrölt csemegepaprika
  • só, fehérbors
A zsírt felhevítjük és a nagyobb kockákra vágott húsdarabokat alaposan körbepirítjuk benne. Ezután hozzákeverjük a paradicsompürét, majd a felszeletelt hagymát, és idõnként megkeverve, hagyuk az egészet a zsírjára pirulni. 
 
Utolsó frissítés ( 2012. február 19. )
 
Szárd muflontokány PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kende Gyula   
2008. január 30.
  •  80 dkg comb vagy lapocka
  • 20 dkg húsos füstölt szalonna
  • 3 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • kakukkfû
  • 0,5 l paradicsomlé
  • 3 dl vörösbor
  • 1 ek paprikakrém
  • só, bors
A muflon húsát ceruza vastagságú csíkokra vágjuk, és 1-2 órán át hagyjuk hidegvízben állni. Ezután forrásban lévõ vízbe engedjük, majd 1 perc múlva leszûrjük és hidegvízzel ismét leöblítjük. A füstölt szalonnát csíkokra vágjuk és egy alkalmas lábasban kiolvasztjuk, majd kissé megpirítjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt hagymát, megfonnyasztjuk benne, majd a szintén felaprított fokhagymát is belekeverjük. Ezután kerül bele az elõkészített hús.
Utolsó frissítés ( 2008. február 20. )
 
Paprikás vadnyúl PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2008. január 25.
  • Üregi nyúl1 db üregi-, vagy mezei nyúl
  • 10 dkg kacsa-, vagy libazsír
  • 2 fej vörös hagyma
  • 2 csapott ek. pirospaprika
  • 1 cseresznye paprika
  • 5 dk liszt
  • 3 dl tejföl

A megtisztított vadnyulat alaposan megmossuk, majd darabokra vágva, újra hidegvízbe rakjuk hogy a vér minél jobban kiázzon belõle. Ezalatt a vöröshagymát elõbb megpároljuk, majd aranysárgára pirítjuk. Ha mindezzel megvagyunk, a lábast húzzuk le a tûzrõl, és keverjük hozzá a hagymához a pirospaprika felét. 
Utolsó frissítés ( 2008. február 01. )
 
Bujdosó pecsenye szarvassülttel és nyúzott paprikával PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2008. január 21.
  • szarvassülttel és nyúzott paprikával 25 dkg hideg sülthús
  • 6 db nagyobb tócsni
  • 3 db kaliforniai paprika
  • 1 ek. balzsamecet
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1 tk. barnacukor vagy méz
  • 2 dl tejföl
  • 3 ek pecsenyelé
  • 1 kk. pirospaprika
  • só, bors
Kiváló vacsora szívesen látott, de váratlan vendégek részére. Szinte más nem is kell hozzá, csak egy kevés hidegsült, néhány darab krumpli és pár piros húsú pritamin-, vagy kaliforniai paprika.
Utolsó frissítés ( 2008. január 21. )
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 91 - 100 / 116