• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

There are no translations available

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Home arrow Recepies arrow Meals
Meals
Kukoricás szarvasvagdalt csípõs-pikáns szósszal PDF Print E-mail
Written by Selion   
kedd, 01 április 2008
There are no translations available

A húsgombóchoz:

  • Szarvas húsgombóvok, csípös-pikáns szósszal 50 dkg darált szarvascomb
  • fél doboz konzerv csemegekukorica
  • 1 tojás
  • 3-4 ek zsemlemorzsa
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • kevés olaj a sütéshez
  • bors
A húspogácsák elkészítésében semmilyen ördöngõsséget nem találhatunk: a gondosan letisztított szarvascombot átdaráljuk, majd egy fél doboz lecsöpögtetett csemegekukoricával, a nem túl apróra vágott  lilahagymával és a többi alapanyaggal jól elkeverjük. A végén egy olyan állagú masszát kell kapnunk, amely jól formázható és semmi képpen nem esik apró darabokra. Ha esetleg az összekevert húsmasszánk száraz lenne, akkor még egy tojást hozzáadhatunk, hogy legyen benne több kötõanyag. Az így elkészült húst legalább egy fél órára a hûtõbe tesszük, ez idõ alatt az ízek is jobban összeérnek. Így könyebb lesz formálni a nagyjából egy-másfél centiméter vastag, gyermektenyérnyi húspogácsákat, amiket aztán kevés olajon, egyszer megfordítva, néhány perc alatt mindkét oldalon megpirítunk.

A csípõs-pikáns szószhoz:

Last Updated ( szerda, 09 április 2008 )
 
Fűszeres vadmalac sültalmával, kelkáposzta ágyon PDF Print E-mail
Written by Kende   
hétfő, 24 március 2008
There are no translations available

  • Fûszeres vadmalac sült almával, kelkáposzta ágyon 2-2 lapocka és comb
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 tk grill fűszer
  • 1 tk őrölt rozmaring
  • 1 tk őrölt kakukkfű
  • 2 tk őrölt kömény
  • 1 dl olaj
  • 1 dl fehérbor
  • 1 fej kelkáposzta
  • 4 db alma
  • 1 ek barnacukor
  • só, bors
A vadmalac combjait és lapockáit megtűzdeljük a félbevágott fokhagymagerezdekkel, amelyeket előzőleg megforgattunk a sóból, borsból, grillfűszerből, rozmaringból, kakukkfűből és 1 teáskanálnyi őrölt köményből készített fűszerkeverékben. A maradék fűszert elkeverjük annyi olajjal amennyit felvesz, majd bedörzsöljük vele a húsdarabokat és hideg helyen pihentetjük egy éjszakán át.
Last Updated ( szerda, 31 december 2014 )
 
Vaddisznócsülök pékné módra PDF Print E-mail
Written by -ka-pír-   
péntek, 14 március 2008
There are no translations available

  • Vaddisznócsülök pékné módra 2 db süldõ csülök
  • 1 kg burgonya
  • 3-4 fej hagyma
  • 6-8 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 1 kk. majoránna
  • 1kk rozmaring
  • só, bors
  • 1 dl fehérbor
  • 1 ek méz
A fiatal vaddisznó csülkét a belsõ oldalon egy éles késsel bevágjuk a csont mentén, sóval, borssal, majoránnával, rozmaringgal bedörzsöljük, majd a vágatokba elõbb 3-4 gerezd megtört fokhagymát és 2-3 ceruza vastagságú szalonnacsíkot tömködünk. Ha ezzel megvagyunk, a cseréptálban elhelyezett hagymaágyra helyezzük a húsokat a vágással lefelé. Kívülrõl is megsózzuk és frissen tört borsal hintjük meg, majd a maradék szalonnaból vágott csíkokat a tetejére helyezzük.  
Last Updated ( péntek, 21 március 2008 )
 
Szarvaspörkölt gemenci módra PDF Print E-mail
Written by Kende   
vasárnap, 02 március 2008
There are no translations available

  • Szarvas 1 kg szarvascomb
  • 3 ek sertészsír
  • 2 ek sûrített paradicsom
  • 3 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek vadpác fûszerkeverék
  • 2 ek erdei gombapor
  • 2 dl vörösbor
  • 1 ek õrölt csemegepaprika
  • só, fehérbors
A zsírt felhevítjük és a nagyobb kockákra vágott húsdarabokat alaposan körbepirítjuk benne. Ezután hozzákeverjük a paradicsompürét, majd a felszeletelt hagymát, és idõnként megkeverve, hagyuk az egészet a zsírjára pirulni. 
 
Last Updated ( vasárnap, 19 február 2012 )
 
Szárd muflontokány PDF Print E-mail
Written by Kende Gyula   
szerda, 30 január 2008
There are no translations available

  •  80 dkg comb vagy lapocka
  • 20 dkg húsos füstölt szalonna
  • 3 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • kakukkfû
  • 0,5 l paradicsomlé
  • 3 dl vörösbor
  • 1 ek paprikakrém
  • só, bors
A muflon húsát ceruza vastagságú csíkokra vágjuk, és 1-2 órán át hagyjuk hidegvízben állni. Ezután forrásban lévõ vízbe engedjük, majd 1 perc múlva leszûrjük és hidegvízzel ismét leöblítjük. A füstölt szalonnát csíkokra vágjuk és egy alkalmas lábasban kiolvasztjuk, majd kissé megpirítjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt hagymát, megfonnyasztjuk benne, majd a szintén felaprított fokhagymát is belekeverjük. Ezután kerül bele az elõkészített hús.
Last Updated ( szerda, 20 február 2008 )
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Results 91 - 100 of 117