• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

There are no translations available

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Home arrow Recepies arrow Meals
Meals
Fűszeres vadmalac sültalmával, kelkáposzta ágyon PDF Print E-mail
Written by Kende   
hétfő, 24 március 2008
There are no translations available

  • Fûszeres vadmalac sült almával, kelkáposzta ágyon 2-2 lapocka és comb
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 tk grill fűszer
  • 1 tk őrölt rozmaring
  • 1 tk őrölt kakukkfű
  • 2 tk őrölt kömény
  • 1 dl olaj
  • 1 dl fehérbor
  • 1 fej kelkáposzta
  • 4 db alma
  • 1 ek barnacukor
  • só, bors
A vadmalac combjait és lapockáit megtűzdeljük a félbevágott fokhagymagerezdekkel, amelyeket előzőleg megforgattunk a sóból, borsból, grillfűszerből, rozmaringból, kakukkfűből és 1 teáskanálnyi őrölt köményből készített fűszerkeverékben. A maradék fűszert elkeverjük annyi olajjal amennyit felvesz, majd bedörzsöljük vele a húsdarabokat és hideg helyen pihentetjük egy éjszakán át.
Last Updated ( szerda, 31 december 2014 )
 
Vaddisznócsülök pékné módra PDF Print E-mail
Written by -ka-pír-   
péntek, 14 március 2008
There are no translations available

  • Vaddisznócsülök pékné módra 2 db süldõ csülök
  • 1 kg burgonya
  • 3-4 fej hagyma
  • 6-8 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 1 kk. majoránna
  • 1kk rozmaring
  • só, bors
  • 1 dl fehérbor
  • 1 ek méz
A fiatal vaddisznó csülkét a belsõ oldalon egy éles késsel bevágjuk a csont mentén, sóval, borssal, majoránnával, rozmaringgal bedörzsöljük, majd a vágatokba elõbb 3-4 gerezd megtört fokhagymát és 2-3 ceruza vastagságú szalonnacsíkot tömködünk. Ha ezzel megvagyunk, a cseréptálban elhelyezett hagymaágyra helyezzük a húsokat a vágással lefelé. Kívülrõl is megsózzuk és frissen tört borsal hintjük meg, majd a maradék szalonnaból vágott csíkokat a tetejére helyezzük.  
Last Updated ( péntek, 21 március 2008 )
 
Szarvaspörkölt gemenci módra PDF Print E-mail
Written by Kende   
vasárnap, 02 március 2008
There are no translations available

  • Szarvas 1 kg szarvascomb
  • 3 ek sertészsír
  • 2 ek sûrített paradicsom
  • 3 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek vadpác fûszerkeverék
  • 2 ek erdei gombapor
  • 2 dl vörösbor
  • 1 ek õrölt csemegepaprika
  • só, fehérbors
A zsírt felhevítjük és a nagyobb kockákra vágott húsdarabokat alaposan körbepirítjuk benne. Ezután hozzákeverjük a paradicsompürét, majd a felszeletelt hagymát, és idõnként megkeverve, hagyuk az egészet a zsírjára pirulni. 
 
Last Updated ( vasárnap, 19 február 2012 )
 
Szárd muflontokány PDF Print E-mail
Written by Kende Gyula   
szerda, 30 január 2008
There are no translations available

  •  80 dkg comb vagy lapocka
  • 20 dkg húsos füstölt szalonna
  • 3 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • kakukkfû
  • 0,5 l paradicsomlé
  • 3 dl vörösbor
  • 1 ek paprikakrém
  • só, bors
A muflon húsát ceruza vastagságú csíkokra vágjuk, és 1-2 órán át hagyjuk hidegvízben állni. Ezután forrásban lévõ vízbe engedjük, majd 1 perc múlva leszûrjük és hidegvízzel ismét leöblítjük. A füstölt szalonnát csíkokra vágjuk és egy alkalmas lábasban kiolvasztjuk, majd kissé megpirítjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt hagymát, megfonnyasztjuk benne, majd a szintén felaprított fokhagymát is belekeverjük. Ezután kerül bele az elõkészített hús.
Last Updated ( szerda, 20 február 2008 )
 
Paprikás vadnyúl PDF Print E-mail
Written by -ka-pír-   
péntek, 25 január 2008
There are no translations available

  • Üregi nyúl1 db üregi-, vagy mezei nyúl
  • 10 dkg kacsa-, vagy libazsír
  • 2 fej vörös hagyma
  • 2 csapott ek. pirospaprika
  • 1 cseresznye paprika
  • 5 dk liszt
  • 3 dl tejföl

A megtisztított vadnyulat alaposan megmossuk, majd darabokra vágva, újra hidegvízbe rakjuk hogy a vér minél jobban kiázzon belõle. Ezalatt a vöröshagymát elõbb megpároljuk, majd aranysárgára pirítjuk. Ha mindezzel megvagyunk, a lábast húzzuk le a tûzrõl, és keverjük hozzá a hagymához a pirospaprika felét. 
Last Updated ( péntek, 01 február 2008 )
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Results 91 - 100 of 116