Írta: Kapalló G. Gyula
|
2009. február 17. |
6 szelet szarvashátszín- 30 dkg gouda sajt
- 6 db hegyes zöldpaprika
- 3 db avokádó
- 2 dl olaj
- 1 ek zöldbors
- só
A hússzeleteket bemaszírozzuk a frissen tört zöldborssal és 1-1 evőkanál olívaolajjal, majd lefedve 1-3 napig hűtöben pácoljuk őket. Ezután a steakek mindkét oldalát megsózzuk és forró olajban, nagy lángon 1-2 perc alatt pirosra sütjük.
|
Utolsó frissítés ( 2009. február 17. )
|
Írta: Kende
|
2009. február 13. |
80 dkg vaddisznó dagadó vagy zsírosabb lapocka- 1 fej hagyma
- 1 ek színesbors
- 1 tk só
- 1 ek olívaolaj
- 5 dl húsleves
- 2 db babérlevél
- vékony kenderzsineg borban áztava
a mártáshoz: - 40 dkg ribizli
- 2 dl víz
- 15 dkg barnacukor
- 0,5 dl rosé
Lehetőleg hízottabb vaddisznó véknyából (másnéven dagadójából), esetleg zsírosabb kiterített lapockájából készítsük az ételt az alábbi módon: A szépen megmosott húst tiszta konyharuhán leszárítjuk, majd egyenletesen megszórjuk durva tengeri sóval és frissen őrölt színesborssal, amiben feltétlenül legyen rózsabors is bőven.
|
Utolsó frissítés ( 2011. november 28. )
|
|
Írta: Selion
|
2009. január 28. |
1 kg őz bélszín- kakukkfű
- borókabogyó
- 1 fej fokhagyma
- 2 nagy méretű kaliforniai paprika (sárga és piros)
- fehérbor-ecet
- vaj
- olívaolaj
A bélszínt alaposan megtisztítjuk, majd nagyjából négy egyenlő részre vágjuk. Miután ezzel elkészültünk, egy tálban előkészítjük a pácot hozzá, amely olívaolajból, sőból, borsból, kakukkfűből és összetört borókabogyóból áll. A pácba egy fej foghagymát is teszünk, amit a kés lapjával szétnyomva tesszük a húsdarabokra. A bélszínt alaposan megforgatjuk a pácban és fél órát állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. Serpenyőben olívaolajat hevítünk és ebbe helyezzük bele az előkészített bélszíneket. Folyamatosan forgatva addig sütjük, míg a hús széle szépen átbarnul, de nyomkodva puha, ruganyos hatású marad. Egy evőkanál vajat hirtelen megolvasztunk a forró olajon és ezzel a zsiradékkal öntözzük a serpenyőben már majdnem készre sült bélszínt. A húst tányérra helyezzük és míg az édes-savanyú paprika elkészül, pihenni hagyjuk. Édes-savanyú paprika A vékony csíkokra vágott nagyméretű kaliforniai paprikát olívaoljon hirtelen sütni kezdjük, közben sóval, borssal szórjuk meg, majd kakukkfűvet hintünk rá. |
Utolsó frissítés ( 2009. április 09. )
|
|
Írta: Kende
|
2009. január 11. |
12 szelet csontos muflonkaraj- 1 kis csokor rozmaring
- 1 dl olíva olaj
- 25 dkg aszalt füge
- 2+1 dl édes tokaji furmint
- 1 egész fej fokhagyma
- 2 ek méz
- 1 csapott ek burgonyakeményítő
só, őrölt bors
A szépen lefaggyúzott bordaszeleteket finoman megütögetjük, enyhén sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a fimomra vágott friss rozmaringgal és mindkét oldalról bőven lekenjük az olajjal. Az így előkészített szeleteket tűzálló tálba helyezzük és lefedve minimum 3-4 órán keresztül hűvös helyen pihenni hagyjuk. Ezalatt az aszalt fügét leforrázzuk, majd mindegyik darabot félbe vágjuk és az egészet beáztatjuk az édes tokajiba. |
Utolsó frissítés ( 2009. január 12. )
|
|
Írta: Esther
|
2008. december 24. |
4 db nagyobb tisztított, filézett pisztráng - 15 dkg apróra vágott olívabogyó
 - 1 fej vöröshagyma
- 1 db szikkadt zsemle
- 1 db tojás
- 1 dl tej
 - olívaolaj, vaj
 - só, bors, citrom
- 4 dl tejföl,
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek szárított kapor
Sózzuk meg enyhén a pisztrángokat, majd keverjük össze a lereszelt vöröshagymát, a tejbe áztatott zsemlét, tojást és jól megaprított olajbogyót. Töltsük meg ezzel a masszával a halakat. A vajat olvasszuk fel, és keverjük össze az olívaolajjal, majd a keverékkel kenjünk ki egy tűzálló tálat. A halakat tegyük a tálba. Süssük 20-30 percig, végül szórjuk meg borssal és csepegtessünk rá citromlevet. |
Utolsó frissítés ( 2009. január 20. )
|
|
Írta: Kende
|
2008. december 23. |
80 dkg szarvascomb- 50 dkg apró csiperke
- 3-4 ek liba-, vagy vaddisznózsír
- 2 fej hagyma
- 1 fej fokhagyma
- 1 ek provence-i fűszerkeverék
- 1 tk húspuhító só, vagy szódabikarbóna
- 3 dl fehérbor
- 2 dl főzőtejszín
- 15 dkg darált, pirított mandula, vagy mogyoró
- 1 ek méz
- só, bors
A húst szépen megmossuk, megtisztítjuk a hártyától, majd nagyobb méretű kockákra, vagy érmékre szabdaljuk és összedolgozzuk a húspuhítóval, illetve szódabikarbónával. (Erre azért van szükség, mert a hús később a fehérbortól könnyen beedződhet és akkor csak igen sokára fő meg.) Miután kb. fél órát pihentettük, csöpögtessük le, és pirítsuk meg jól a felhevített libazsírban (ettől lesz ugyanis pörkölt). Ezután adjuk hozzá az igen apróra vágott hagymát, és fokhagymát valamint egy egészen kevés bort, és alacsony lángon, lefedve, sűrű kevergetés mellett pároljuk őket össze. Ezt addig folytassuk, amíg a hús csaknem megpuhul és a bor egészen elfogy. |
Utolsó frissítés ( 2009. január 06. )
|
|
|
|
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>
|
Eredmények 64 - 72 / 116 |