• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

There are no translations available

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Home arrow Recepies arrow Dish arrow Csicseriborsós vaddisznó egytál
Csicseriborsós vaddisznó egytál PDF Print E-mail
Written by Kapalló G. Gyula   
kedd, 26 június 2012
There are no translations available

 

  •  80 dkg darált vaddisznócomb vagy lapocka
  • 3 ek libazsír
  • 30 dkg szárított vagy 2 doboz konzerv csicseriborsó
  • 0,5 kg barna csiperke
  • 2 doboz/40 dkg hámozott paradicsom
  • 4 fej vöröshagyma
  • 1 kk őrölt csillagánizs
  • 2 tk őrölt rómaikömény
  • 1 ek csemege pirospaprika
  • 1 kk chilipehely vagy 1 db piros chili
  • 3 db babérlevél
  • só, bors

A felhevített libazsíron megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a fűszereket és kb. 1 percig kavarjuk, amíg a zsírban kioldódnak az aromáik és felszáll az illatuk. Ezután visszatesszük az edényt a tűzre és a darált húst só hozzáadásával zsírjára pirítjuk benne.

 Ekkor tesszük bele a legalább 1 napig hideg vízben áztatott száraz csicseriborsót (vagy a lecsöpögtetett konzervet) és víz hozzáadásával addig főzzük az egészet, amíg a borsó félig megpuhul. Ha ezzel megvagyunk, hozzáadhatjuk a felszeletelt gombát, majd kb. negyedóra múlva a hámozott, aprított paradicsomot. A ragut sűrűre főzzük, majd forrón, friss kenyérrel adjuk asztalra.

Borajánló:

A Thummerer Pince 2008-as Bertram Cuveé-jét ajánlom hozzá fogyasztani, mely több szőlőfajta borának házasítása (Blauburger, Kékfrankos, Kékoportó), és hagyományos tölgyfahordós érleléssel készült. Közepesen intenzív rubin szín, mérsékelt tannin, elegáns savak jellemzőek rá. 
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Last Updated ( hétfő, 26 november 2012 )
 
< Prev   Next >