• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap
Diós vargányakrém leves PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2015. december 23.

 

  • 1 marék szárított vargánya
  • 1 marék dióbél
  • 1 l húsleves
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek olaj
  • 1 kk fehérbors
  • 1 kis üveg pesto

 A dióbelet enyhén megpirítjuk száraz serpenyőben, majd félretesszük. A finomra vágott hagymát a felhevített olajon üvegesre pároljuk, amihez hozzá adjuk az előzőleg 4 dl langyos vízbe áztatott vargányát és annak levét. Egy-egy kávéskanál sóval és fehérborssal fűszerezzük, majd a húsleves és a bor hozzáadását követően kb. 10 percig forraljuk.

Ezután a tűzről levéve felöntjük a levest a tejszínnel, beletesszük a pirított diót, és egy botmixer, vagy turmixgép segítségével homogén állagúra pépesítjük. Tálaláskor egy-egy kiskanál pestoval és néhány gerezd pirított dióval díszítjük.
 
Borajánló:
A gomba és a dió alapvetően földes ízvilága miatt egy vulkanikus eredetű száraz fehéret ajánlok hozzá mondjuk Somlóról, Badacsonyból, vagy Tokajból.
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2015. december 23. )
 
< Előző   Következő >

Bejelentkezés






Elfelejtett jelszó?
Még nincs azonosítód? Regisztrálj

Hírszolgáltatás

 

Keresés

Szavazások

Milyen új szolgáltatást indítsunk portálunkon?
 

Online felhasználók

Jelenleg 10 vendég online

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesíteni tudjuk játékainkról, gasztronómiai rendezvényekrõl valamint különleges ajánlatainkat eljuttathassuk önnek!


HTML formátum?

Partnereink

 
Hódítás
_blank

Cimkék