• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap
Húsvéti töltelék vadászné módra PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2019. április 22.
  • 30 dkg vaddisznó lapocka
  • 30 dkg szárnyas máj
  • 10 db tojás
  • 5 csapott ek finomliszt
  • 1/2 cs sütőpor
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 10 dkg császárszalonna
  • 4 db száraz zsemle
  • 1 ek zsír
  • 3 tk só
  • 2 tk morzsolt majoranna
  • 1 tk őrölt feketebors
  • 2 tk erdei gombapor vagy 1 ek szárított vargánya apríték
  • 2 ek zsemlemorzsa
A vaddisznó lapockát, a szárnyasmájat (az epétől és nagyobb erektől megtisztítva) és a vöröshagymát ledaráljuk. A húspépet sóval, feketeborssal, morzsolt majorannával és a szárított erdei gombákból készített őrleménnyel vagy felaprított szárított vargányával jól összekeverjük és letakarva állni hagyjuk kb. fél órát. A tojásokat felütjük egy nagyobb tálba és kissé felverjük kézi habverővel, majd további keverés mellett kanalanként hozzá adjuk a lisztet és a sütőport, amíg sűrű palacsintatésztához hasonló állagot nem kapunk. A korábban vízbe áztatott száraz zsemléket jól kinyomkodjuk és hozzá keverjük a fűszerezett húshoz, amihez végül hozzá adjuk a lisztes tojáskeveréket és az egészet homogén állagúra keverjük fakanállal. A 24 cm átmérőjű, magasfalú tortaformát (vagy egy megfelelő vaslábast) kizsírozzuk és az aljára császárszalonnából készített "kakastaréjokat" helyezünk el angyalszárny alakzatban, majd a zsemlemorzsával megszórjuk a teljes felületet belülről. Az így előkészített formába öntjük a húsos tojásos keveréket, és 200 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig, illetve tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt egy lapos tányérra borítjuk és a húsvéti sonkához kínáljuk friss zöldségekkel és egy pohár borral. 

Borajánló:

Elsős sorban száraz tokaji furmintot, vagy somlói olaszrizlinget ajánlok hozzá fogyasztani, de a soproni vagy egri cabernet rosék is jól passzolnak hozzá.      
 
  


Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2019. április 22. )
 
Következő >

Bejelentkezés






Elfelejtett jelszó?
Még nincs azonosítód? Regisztrálj

Hírszolgáltatás

 

Keresés

Szavazások

Milyen új szolgáltatást indítsunk portálunkon?
 

Online felhasználók

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesíteni tudjuk játékainkról, gasztronómiai rendezvényekrõl valamint különleges ajánlatainkat eljuttathassuk önnek!


HTML formátum?

Partnereink

 
Hódítás
_blank

Cimkék