• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

There are no translations available

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Home
Forralt bor kicsit másképp PDF Print E-mail
Written by -ka-pír-   
csütörtök, 25 december 2014
There are no translations available

 

  • 2 üveg (1,5 liter) vörösbor
  • 20 dkg barnacukor
  • 2 db Earl Grey tea filter
  • 4 db ujjnyi fahéj
  • 1 db vaniliarúd
  • 5 db csillagánizs
  • 5 db kardamom termés
  • 1 ek egész szegfűszeg
  • 2 dl portorico rum

Egy megfelelő méretű fazékban a cukorból 2-3 dl borral szirupot főzünk. Ebbe beledobjuk a cimkéjétől megszabadított teafiltereket és a fűszereket (a vaniliát hosszában kettévágva, a kardamomot pedig kissé megtörve), amelyekkel további 2-3 percig forraljuk a szirupot. Ezután felöntjük a maradék borral, lefedjük, és az egészet gyöngyözésig forrósítjuk, de nem forrajuk fel teljesen, hogy a borban levő alkoholt ne párologtassuk el.

Last Updated ( csütörtök, 25 december 2014 )
 
Törökbúzás vaddisznós töltött káposzta PDF Print E-mail
Written by Kapalló G. Gyula   
vasárnap, 21 december 2014
There are no translations available


  • 1 kg vaddisznó lapocka
  • 20 dkg kolozsvári szalonna
  • 30 dkg kukoricakása (nagy szemű)
  • 30 dkg füstölt sertéstarja 
  • 1 fej savanyított káposzta
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 3 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek pirospaprika
  • 1-1 tk őrölt fekete és fehérbors
  • 1-1 tk őrölt rozmaring és borsikafű
  • 1 db tojás
  • 0,5 l paradicsomsűrítmény
  • 1,5 ek só
  • 2 ek zsír

A vaddisznó lapockáját a szalonnával, 1 fej vöröshagymával és a fokhagymagerezdekkel együtt ledaráljuk, majd jól összekeverjük a tojással, a nagyszemű kukoricakásával, 1 evőkanál sóval, 1 evőkanál pirospaprikával és a többi fűszerrel. Ezután a megmaradt két fej vöröshagymát felszeleteljük és a felhevített zsiradékon, fél evőkanál sóval elkezdjük megfonnyasztani. Ha ezzel megvagyunk, a hagymát levesszük a tűzről és meghintjük egy evőkanálnyi pirospaprikával, majd átszedjük egy tűzálló cserépfazékba és befedjük 2 maréknyi savanyúkáposztával.
Last Updated ( hétfő, 22 december 2014 )
 
Borkocsonya PDF Print E-mail
Written by Kapalló G. Gyula   
péntek, 19 december 2014
There are no translations available


 
  • 1 üveg félédes furmint
  • 2 ek porzselatin
  • 3 ek méz
  • 1 marék mazsola

A bort egy megfelelő méretű lábasban elkezdjük melegíteni, majd amikor már langyos, hozzáadjuk a zselatint és folyamatos kevergetés mellett, lassú tűzön forrásig hevítjük, de nem hagyjuk hogy egészen felforrjon. Ekkor levesszük a tűzről és kicsit hagyjuk hűlni. Ezután adjuk hozzá a mézet, és a keveréket porciózzuk ki hideg vízzel kiöblített tálkákba, amelyekeben előzőleg elosztottuk a megmosott mazsolát. Hideg helyen hagyjuk megdermedni és pihenni legalább egy éjszakán át, majd a gyümölcszselékhez hasonlóan, kistányérra kiborítva szervírozzuk.

Last Updated ( péntek, 19 december 2014 )
 
Lencseleves szarvaskolbásszal PDF Print E-mail
Written by -ka-pír-   
vasárnap, 14 december 2014
There are no translations available

  • 50 dkg lencse
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3-3 szál sárga- és fehérrépa
  • 2 db burgonya
  • 2 babérlevél
  • 5 szem szegfűszeg
  • 1 liter húsleves
  • 5 dl paradicsomlé
  • só, bors
  • 25 dkg füstölt szarvaskolbász

A lencsét beáztatjuk néhány órára, majd felforraljuk és leöntjük a vizet róla. Az egyik vöröshagymát egészben hagyjuk és beleszurkáljuk a szegfűszegeket. A másik vöröshagymát és a fokhagymákat apró kockákra vágjuk, a zöldségeket és a kolbászt karikára, míg a krumplit kockára. Egy nagyobb lábasba beleteszünk minden hozzávalót, felöntjük a levessel, a paradicsomlével és annyi vízzel amennyi jól ellepi az egészet. Sózzuk, borsozzuk, babérlevéllel ízesítjük és fedő alatt készre főzzük. Friss házikenyérrel tálaljuk.

Last Updated ( vasárnap, 14 december 2014 )
 
Borban párolt nyúl kucsmagombával PDF Print E-mail
Written by Kapalló G. Gyula   
szombat, 06 december 2014
There are no translations available

  

  •  1 db nyúl
  • 5 dkg szárított vagy 25 dkg fagyasztott kucsmagomba
  • 30 dkg gyöngyhagyma
  • 2 ek olaj
  • 5 dkg vaj
  • 2 szál rozmaring
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 üveg rizling
  • só, bors
  • 1 csokor snidling

 

A felhevített olajban felolvasztjuk a vajat, beledobjuk a rozmaringágakat és ebben megpirítjuk a feldarabolt nyúl minden részét. Ezután sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a megtisztított gyöngyhagymákat és a felszeletelt fokhagymát, majd a lábasba öntjük az egész üveg bort. A serpenyőt lefedjük alufóliával, és az előmelegített sütőbe helyezzük, ahol kb. másfél óra alatt puhára pároljuk a nyulat.
Last Updated ( szombat, 06 december 2014 )
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Results 43 - 51 of 392

Bejelentkezés






Lost Password?
No account yet? Register

Hírszolgáltatás

 

Keresés

Szavazások

Milyen új szolgáltatást indítsunk portálunkon?
 

Online felhasználók

We have 10 guests online

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesíteni tudjuk játékainkról, gasztronómiai rendezvényekrõl valamint különleges ajánlatainkat eljuttathassuk önnek!


Receive HTML?

Partnereink

 
Hódítás
_blank

Cimkék