• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Diána carbonara
Írta: -ka-pír-   
2014. szeptember 14.
  • 50 dkg spagetti
  • 20 dkg főtt-füstölt szarvassonka
  • 1 ek olíva olaj
  • 5 dkg vaj
  • 2 szál zöldhagyma vagy egy csokor snidling
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olaszrizling
  • 2 dl tejszín
  • 6 db tojássárgája
  • 1 cs kakukkfű
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • só, frissen őrölt bors
A felhevített olaj-vaj keveréken kissé megpirítjuk az apróbb kockákra vágott főtt-füstölt szarvassonkát, majd hozzáadjuk a felaprított zöldhagymát és fedő alatt összepároljuk vele. Ezután gyakori kevergetés mellett hagyjuk az egyészet a zsírjára pirulni. Ha ezzel is megvagyunk, a keletkezett pörzsanyagokat a bor hozzáadásával feloldjuk a serpenyő aljáról, majd belereszeljük a mártásba a fokhagymát és beleöntjük a tejszínt. Az egészet jól összeforraljuk 1-2 perc alatt, majd levesszük a tűzről és frissen őrölt borssal fűszerezzük. A mindeközben al dentére (fogkeményre) főzött spagetti tésztát leszűrjük és összeforgatjuk az elkészített szósszal.
Utolsó frissítés ( 2014. szeptember 14. )
 
Parfé kehely erdei gyümölcsökkel
Írta: -ka-pír-   
2014. augusztus 22.

 

  • 5 dl cukrozott habtejszín
  • 2 cs vaníliáscukor
  • 4-5 ek kókuszlikőr vagy más tejszínes likőr
  • 15-20 dkg vegyes erdeigyümölcs (málna, szeder, áfonya, eper)
  • 1 ek méz
  • 3-4 ek zabpehely

A jól behűtött tejszínt robotgéppel elkezdjük felverni, belekeverjük a vaníliás cukrot és pár perc alatt kemény habot készítünk belőle. Ezután hozzákeverünk még 4-5 evőkanálnyi kókuszlikőrt, majd kisebb kelyhekbe kanalazzuk az ízesített tejszínhabot és a fagyasztó szekrényben egy éjszakán át dermesztjük. Tálalás előtt egy serpenyőben 1 evőkanál mézet karamellizálunk, hozzáadjuk a zabpelyhet és összeforgatjuk, hogy mindenütt bevonja azt a méz, majd hagyjuk kihűlni.

Utolsó frissítés ( 2014. augusztus 22. )
 
Gyömbéres-mézes szarvaslapocka avokádós burgonyasalátával
Írta: -ka-pír-   
2014. augusztus 20.
  • 1 kg szarvaslapocka
  • 2 ek kacsazsír
  • 2 tk gyömbérpor
  • 2 tk fokhagymapor
  • 2 tk só
  • 1 tk fehérbors
  • 1 tk feketebors
  • 2 ek méz
  • 1 ek worchester szósz
  • 1 ek szójaszósz
  • 3 dl víz
 a körethez:
  • 1 kg újburgonya
  • 2 db érett avokádó
  • 1 csokor snidling és/vagy petrezselyem
  • 1 citrom leve
  • 1 tk barnacukor
  • só, őrölt feketebors
A szarvaslapockát megsózzuk, meghintjük frissen őrölt feketeborssal, majd egy vasserpenyőben felhevített zsiradékon minden oldalát szépen körbepirítjuk. Ezután levesszük a serpenyőt a tűzről és a húst bekenjük 2 evőkanál méz, 2 teáskanál fokhagymapor és 2 teáskanál gyömbérpor keverékével. A serpenyőbe öntünk még egy bögre forróvizet, amit 1-1 evőkanál worchester és szójaszósszal ízesítünk. Az edényt ezután alufóliával lefedve, az előmelegített sütőbe helyezzük és közepes lángon, kb. 1-1,5 órán keresztül sütjük a húst. A lényeg, hogy a lapocka porhanyós és szaftos maradjon, ezért a fóliát már csak a sütés utolsó 5 percében vesszük le. Ha elkészült, kivesszük a sütőből és hagyjuk kicsit pihenni, mielőtt felvágnánk.

Utolsó frissítés ( 2014. augusztus 21. )
 
Cukkini krémleves pirított mandulával és szarvasgombás olajjal
Írta: -ka-pír-   
2014. július 28.
  • 60 dkg zsenge cukkini
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 ek olaj
  • só, bors, fehérbors
  • 1 ek liszt
  • 3 dl főzőtejszín
  • 1 dl fehérbor
  • 1 l húsleves
  • 2 ek szarvasgombával ízesített olaj

A felhevített olajon megpirítjuk a szeletekre vágott hagymát, majd hozzáadjuk a megmosott és durva sajtreszelőn lereszelt cukkinit. Amikor a cukkini összeesett, megsózzuk, meghintjük 1-1 késhegynyi fekete és fehér borssal, majd hagyjuk a zsírjára pirulni. Ha ezzel megvagyunk, megszórjuk és összeforgatjuk a cukkinit a liszttel, majd lassan, folytonos kevergetés mellett felengedjük a húslevessel és hagyjuk felforrni. Ekkor ízesítjük a levest fehérborral és gazdagítjuk még tejszínnel, amivel szintén rövid ideig összeforraljuk.

Utolsó frissítés ( 2014. július 28. )
 
Vaddisznó saslik
Írta: Kapalló G. Gyula   
2014. június 29.

 

  • 1 kg vaddisznó lapockafilé
  • 1 dl napraforgó olaj
  • 1 ek mustárpor
  • 1 tk fehérbors
  • 1 ek worchester szósz
  • 1 ek világos szójaszósz
  • 1 ek zúzott fokhagyma
  • 1 tk tengeri só
  • 5 fej vöröshagyma
  • 1-1 db sárga, piros és zöld paprika

A kockára vágott vaddisznó lapockát bepácoljuk az olajból és a fűszerekből, illetve a worchester- és szójaszószból készített keverékben, amiben 2-3 napig hagyuk állni. Sütés előtt vízben vagy száraz fehérborban áztatott bambusznyársakra húzzuk fel a pácolt húsokat a félbe vágott vöröshagymákkal és a paprikákból vágott szeletekkel váltakozva.

Utolsó frissítés ( 2014. június 29. )
 
Tárkonyos vadraguleves
Írta: Kapalló G. Gyula   
2014. június 16.

  • 1,2 kg csontos vadhús
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor vegyeszöldség
  • 30 dkg zöldborsó
  • 30 dkg barna csiperke
  • 10 dkg csipetke tészta vagy paraszttarhonya
  • 3 dl főzőtejszín
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1-2 ek tárkony
  • 2-3 babérlevél
  • 1-1 tk majoránna és kakukkfű
  • só, bors, fehérbors
A csontos vadhúst feltesszük főni annyi vízben, amennyi bőven ellepi. Miután felforrt, szedjük le a levesről a habot, majd adjuk hozzá a felszeletelt hagymát, a zúzott fokhagymát, 2-3 szép babérlevelet, egy evőkanál sót, és egy-egy kávéskanálnyi fehér-, illetve feketeborsot. Fedő alatt, közepes lángon főzzük kb. 3 órán keresztül. Amikor a hús már teljesen megpuhult és kezd leomlani a csontról, vegyük ki a levesből és hagyjuk kissé kihűlni.
Utolsó frissítés ( 2014. június 21. )
 
Nyári szarvasperkelt gemenci módra
Írta: Kapalló G. Gyula   
2014. június 09.

 

  • 1 kg szarvascomb vagy lapocka
  • 3 ek mangalica- vagy libazsír
  • 2 ek sűrített paradicsom
  • 3 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1-1 kk rozmaring, kakukkfű és majoránna
  • 30 dkg vegyes erdei gomba
  • 2 dl vörösbor
  • 1 ek őrölt csemegepaprika
  • só, fehérbors 

A zsírt felhevítjük és a kockákra vágott húsdarabokat alaposan körbepirítjuk benne. Ezután hozzákeverjük a paradicsompürét, majd a felszeletelt hagymát, és idõnként megkeverve, hagyuk az egészet a zsírjára pirulni.

Utolsó frissítés ( 2014. június 10. )
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 50 - 56 / 389

Bejelentkezés






Elfelejtett jelszó?
Még nincs azonosítód? Regisztrálj

Hírszolgáltatás

 

Keresés

Szavazások

Milyen új szolgáltatást indítsunk portálunkon?
 

Online felhasználók

Jelenleg 9 vendég online

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesíteni tudjuk játékainkról, gasztronómiai rendezvényekrõl valamint különleges ajánlatainkat eljuttathassuk önnek!


HTML formátum?

Partnereink

 
Hódítás
_blank

Cimkék