• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Grillezés
Grillezés
Zempléni rablóhús PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kapalló G.Gyula   
2010. május 19.
  •  60 dkg őzcomb
  • 50 dkg burgonya
  • 50 dkg erdei csiperke vagy tövisalja gomba
  • 10-15 db saslik hagyma
  • 25 dkg füstölt szalonna
  • rozmaring, kakukkfű
  • 1 fej fokhagyma
  • só, bors
  • 0,5 dl olaj
Az őz combhúsát megszabadítjuk a hártyáktól, majd az izomrostra merőlegesen vékony szeleteket, e szeletekből pedig nagyobb, érmenagyságú darabokat vágunk. Az így előkészített húst bepácoljuk egy az olajból, finomra végott rozmaringból, kakukkfűből, zúzott fokhagymából és frissen őrölt feketeborsból készült keverékkel majd 1-2 órán át pihentetjük.
Utolsó frissítés ( 2010. május 20. )
 
Grillezett vadkacsamell borban főtt mézeskörtével PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kapalló G. Gyula   
2010. április 15.
  •  3 db bőrös vadkacsamell
  • 1 dl olaj
  • 1 dl balzsamecet
  • 3 ek szójaszósz
  • 1 ek színesbors
  • 1 ek barnacukor
  • 6db boskobak körte
  • 1ü  vörösbor
  • 5 ek méz
  • 10 szem szegfűbors

A kopasztott és filézett vadkacsamelleket a csont helye mentén kettévágjuk, majd az így kapott 6 darabot egy éjszakára bepácoljuk az olajból, balzsamecetből, barnacukorból és frissen tört  színesborsból jól összerázott keverékkel.  A megmosott, ropogós körtéket szintén bepácoljuk, mégpedig az alábbi módon: a forrásig hevített és szegfűszeggel, valamint mézzel ízesített borba merítvejük, és ebben a lében, lefedve, konyharuhákkal letakarva, hagyjuk teljesen kihűlni őket.
Utolsó frissítés ( 2010. április 24. )
 
Pácolt őzgerinc nyárson PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2009. október 28.
  • Pácolt őzgerinc nyárson60 dkg őzgerinc filé
  • 5 db pritamin paprika
  • 10 db kis-közepes lilahagyma
  • 1 dl olíva olaj
  • 1 tk őrölt rozmaring
  • 1 tk őrölt fehérbors
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 tk só
  • kb. 10 db saslik nyárs

A filézett őzgerincet tisztítsunk meg minden hártyától, majd vágjuk  ujjnyi vastag szeletekre, a szeleteket pedig kettő, vagy négy felé. Ha ezzel megvagyunk, keverjük el az olajban a sót és a szódabikarbónát, valamint az őrölt fűszereket, majd az így kapott pácba forgassuk bele a húsdarabokat.
Utolsó frissítés ( 2009. október 28. )
 
Latorpecsenye PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kapallo G. Gyula   
2009. szeptember 14.
  • Latorpecsenyye2 db mezeinyúl
  • 1 dl olaj
  • 2 ek dijoni mustár
  • 1 ek méz
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 tk örölt fehérbors
  • 2-3 dl barnamártás
  • 1 kis üveg feketeribizli lekvár
  • 1 db póréhagyma

A megtisztított és pihentetett nyulakat feldaraboljuk, a gerincet kifilézzük, a combokat és lapockákat belső felükön a csont mentén kissé megnyitjuk. (A maradék csontot és nyakakat húsleveshez vagy barnamártás készítéséhez használhatjuk fel.) Az előkészített húsdarabokat pácoljuk be az olajból, mustárból, zúzott fokhagymából mézből és fehérborsból álló keverékkel majd hagyjuk tovább pihenni néhány órán, vagy egy éjszakán át.
Utolsó frissítés ( 2009. szeptember 15. )
 
Nyárson sült őzgerinc PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Koren István   
2009. február 28.
  •  60 dkg őzgerincfilé
  • 10 dkg füstöltszalonna
  • 5 fej lilahagyma
  • 3-4 db pritamin paprika
  • 1 dl olaj
  • 3 szál rozmaring
  • 1 tk színesbors
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, őröltbors
A gericfilét falatnyi darabokra vágjuk, és olajból, finomra vágott rozmaringból, zúzott fokhagymából, valamint frissen tört színesborsból készült pácba helyezzük 1-3 napra. A hidegen pácolt húsdarabokat ezután acél, vagy vízben áztatott bambusznyársakra húzzuk, váltakozva a füstöltszalonnából, pritaminpaprikából vágott szeletkékkel, valamint a félbe, negyedekbe vágott lilahagymával.
Utolsó frissítés ( 2009. február 28. )
 
Ínyenc szarvas steak PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kapalló Gergely   
2008. augusztus 21.
  • Meridon szarvas steak4 vastag szelet szarvas hátszín
  • 1 tk színesbors
  • 1 dl olíva olaj
  • 1 ek worchwester szósz
  • 1 szál tárkony
  • 1 tk só

a szószokhoz:

  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1 csipet örölt chilli
  • 30 dkg vegyes erdei gyümölcs
  • 0,5 dl vörösbor
  • 1 ek méz

A húszeleteket lehártyázzuk, megtisztítjuk, leitatjuk a vértől, és olajból, worchesterből, zúzott színesborsból, valamint aprított tárkonyból készített pácba helyezzük legalább egy éjszakára. Miután a pácból kivettük, a húszszeletekről kézzel lehúzzuk az olaj és a fűszerek nagyobb részét, hogy a sütés közben ne keletkezzen a szükségesnél jelentősebb pörzsanyag azokon. A szeleteket ezután a szokott módon roston, vagy vaslapon sütjük, közepüket ízlés szerint véresre, vagy rózsaszínűre hagyjuk.

Utolsó frissítés ( 2009. február 18. )
 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

Eredmények 11 - 20 / 21