• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek
Receptek
Vaníliás-gyömbéres puszedli PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2015. december 19.

 

  • 25 dkg finomliszt
  • 1 db tojás
  • 10 dkg vaj
  • 1 db citrom
  • 1 db narancs
  • 1 db vanília rúd (vagy 1 ek vanília kivonat)
  • 2x10 dkg porcukor
  • 2 tk sütőpor
  • 2 ek tejföl
  • 5 dkg friss reszelt gyömbér
  • 1.5 dl vegyes virágméz

Először is a vajat megolvasztjuk és összekeverjük a mézzel. Ezután a tejfölt kikeverjük a vaniliarúd kikapart belsejével, a citrom és a narancs lereszelt héjával és kifacsart levével, majd hozzáadjuk a tojást a porcukorral és beleforgatjuk a kissé lehült mézes vajat is. Az egész keveréket hozzáadjuk a liszthez, belereszeljük (finom sajtreszelőn) a megtisztított friss gyömbért (ha nincs,használjunk egy csapott evőkanálnyi őrölt szárított gyömbért), rászórjuk a sütőport, majd jól összedolgozzuk a masszát, amit ezután legalább egy éjszakán át pihentetünk a hűtőben.

Utolsó frissítés ( 2015. december 21. )
 
Fürjtojással töltött csiperke PDF Nyomtatás E-mail
Írta: -ka-pír-   
2015. december 13.

  • 12 db kis-közepes csiperke
  • 12 db fürjtojás
  • 1 db sonka- vagy salottahagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • 5 dkg vaj
  • frissen őrölt bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1-1 csipet szárított kakukkfű és szurokfű

A friss, közepes méretű csiperkéket megmossuk és kitörjük a tönkjüket. A tönkök végét levágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. Egy közepes méretű tűzálló nyelű serpenyőben felhevítjük az olajat és megpirítjuk benne a finomra aprított hagymát. Ezután a serpenyőt levesszük a tűzről és a hagymára rászórjuk a felaprított gombatönköket. Az így elkészített hagymás-gombás alapra ráhelyezzük a lemezes részükkel felfelé fordított gombafejeket, amiket bőven sózunk, borsozunk és megszórunk a szárított (kakukkfű, szurokfű) és aprított friss (petrezselyem) zöldfűszerekkel. Az aprított petrezselyemből mehet a hagymás alapra is bőven.

Utolsó frissítés ( 2015. december 13. )
 
Aszaltszilvás clafoutis PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kapalló G. Gyula   
2015. november 22.

 

 

  • 4  db tojás
  • 10 dkg kristálycukor
  • 8  dkg mandula liszt
  • 15-20 db aszalt szilva
  • 250 g natúr görög joghurt
  • 15  g olvasztott margarin a forma kikenéséhez
  • 15  g liszt a szóráshoz
  • 1 dl cognac vagy borpárlat

Az aszalt szilvákat néhány órára beáztatjuk a cognac-ba vagy jó minőségű borpárlatba. A piteformát vékonyan kikenjük a megolvasztott margarinnal, majd megszórjuk a kb. 15 g liszttel, éppen csak annyira, hogy befedje a margarint. A tojásokat megmossuk, majd felütés után szétválasztjuk két külön keverőtálba fehérjére és sárgájára. A tojás sárgájához hozzákeverjük a kristálycukrot és a natúr joghurtot, majd fokozatosan hozzáadjuk a mandula lisztet is és egyneművé keverjük. A fehérjét robotgéppel vagy kézi habverővel kemény habbá verjük. A tojássárgás masszához óvatosan, nagy mozdulatokkal keverve hozzáadjuk a tojásfehérje keményre felvert habját.

Utolsó frissítés ( 2015. november 22. )
 
Skót muflontojás PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kapalló G. Gyula   
2015. november 15.
  • 9 db tojás
  • 40 dkg mufloncomb
  • 3 dl tej
  • 2 db zsemle
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg füstölt csemege szalonna
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1-1 kk őrölt kakukkfű, rozmaring, szurokfű
  • 1 tk feketebors
  • 1 ek worchester szósz
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg zsemlemorzsa

6 db tojást forrásban levő vízbe helyezünk, 5 percig főzünk, majd jeges vízben lehűtünk. A muflonhúst és a csemegeszalonnát finomra daráljuk, majd összekeverjük két felvert tojással és a tejbe áztatott, kicsavart zsemlékkel. A kapott masszát fűszerezzük a worchestershire szósszal, aprított petrezselyemmel, sóval, borssal, szárított zöldfűszerekkel, valamint a zúzott fokhagymával és a lereszelt vöröshagymával. A tojásokat megpucoljuk, lisztbe forgatjuk és beburkoljuk a hat egyenlő részre osztott húspéppel.

Utolsó frissítés ( 2015. november 15. )
 
Diós körteleves szamorodnival PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kapallo G. Gyula   
2015. október 31.

  • 2 ek olíva olaj
  • 4 db téli körte
  • 1 marék dióbél
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 l zöldségleves
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl száraz szamorodni
  • 1 ek vegyes virágméz
  • só,őrölt bors

A dióbelet száraz, felhevített serpenyőben ropogósra pirítjuk, majd egy éles késsel felaprítjuk és félretesszük. A felszeletelt hagymát enyhén sózzuk, borsozzuk, majd megpirítjuk az olajon, és hozzáadjuk a kimagozott, kockára vágott körtét. Az egészet felöntjük a zöldség alaplével és lefedve addig forraljuk, amíg a körte meg nem puhul.

 

Utolsó frissítés ( 2015. október 31. )
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Eredmények 19 - 27 / 320