• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Főételek arrow Muflonpörkölt gazdagon
Muflonpörkölt gazdagon PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Giorgio   
2009. július 07.
  • Muflonpörkölt gazdagon1 kg mufloncomb
  • 1 dl olaj
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 ek mangalica zsír
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 db tv paprika
  • 1 db bácskai paprika
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 4 db szárított paradicsom
  • 1 tk frissen őrölt római kömény
  • 2 tk oregánó
  • 2 tk bazsalikom
  • 1 dl narancslé
  • 1 csokor friss koriander, vagy petrezselyem zöld
  • 1 dl fehérbor
  • só, fehérbors
A megtisztított és apróra felkockázott húst összekeverjük 1-1 púpozott teáskanálnyi szódabikarbónával, fehérborssal,  római köménnyel, valamint a zúzott fokhagymával és fél deciliter olívaolajjal, majd egy éjszakán át pihentetjük. Az íly' módon porhanyósra pácolt húst a maradék felhevített olajra tesszük, és gyakori kevergetés mellett kifehéredésig pároljuk. Ekkor adjuk hozzá az igen apróra felvágott hagymát, zöldpaprikát és szárított paradicsomot, majd addig pároljuk az egészet, amíg a zöldségek teljesen szétfőnek és a hús csaknem megpuhul.
 Ekkor fűszerezzük az oregánóval és a bazsalikommal, adjuk hozzá a narancslevet, illetve szükség esetén egy kevés vizet , sózzuk, borsozzuk és főzzük készre a húst. Végül a fehérborral még egyszer felrottyantjuk és a tetejét meghintjük frissen aprított illatos korianderlevéllel, vagy ha az nincs, akkor petrezselyemmel. Az így elkészített muflonpörkölthöz adható köretek számának csak a személyes fantáziánk szabhat határt.
 
Borajánló:
 
A Tolnai Pince 2007-es furmintját ajánlom hozzá, mely egyszerre férfias és fűszeres, száraz mint a vulkáni hamu, amin termett, mégis könnyen itatja magát. A bor komplexitásában almás gyümölcsösség és animális jegyek is felfedezhetők, ami igen jól rímel a muflonhús alapvető ízvilágára. 
Trackback(0)
Hozzászólások (1)add
0
...
Írta: naghi sándor , 2011., január 18
Ez a recept működik és nem érdemes változtatni rajta. Igaz én a narancs heljet mandarint csavartam bele...
Jó lett!

report abuse
vote down
vote up
Votes: +0
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2009. július 08. )
 
< Előző   Következő >