• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap arrow Receptek arrow Levesek arrow Karácsonyi fácánleves
Karácsonyi fácánleves PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kapallo G. Gyula   
2009. december 18.
  • Karácsonyi fácánleves2 db fácán comb nélkül
  • 1 db szárzeller
  • 2 db szárított paradicsom
  • 40 dkg vegyeszöldség
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg csiperke gomba
  • 25-30 dkg zöldborsó
  • 1 kis darab szárított gyömbér
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
  • 0,5 dl konyak, vagy érlelt borpárlat
  • só, bors
A megtisztított, megmosott fácánokat egy megfelelő méretű fazékban feltesszük főni annyi hideg vízben amennyi jól ellepi őket. Ha felforraltuk, a habot leszedjük róla, majd megsózzuk, borsozzuk és beletesszük az egész gyömbért, valamint a felaprított szárított paradicsomot. Fedő alatt addig főzzük tovább, amíg a fácán megpuhul. Ekkor kivesszük a levesből és hülni hagyjuk, a felszeletelt zöldségeket, gombát, hagymát, és a kifejtett zöldborsót pedig belefőzzük a levesbe.

 Ha a fácánhús már egy kicsit kihült, csontozzuk ki, aprózzuk fel a zöldséghez hasonó darabokra, majd tegyük vissza a levesbe, amit kóstolás után ismét fűszerezzünk sóval és borssal, illetve adjuk hozzá a konyakot. Amint a zöldségek is megfőttek, szórjuk meg a levest finomra vágott petrzselyemzölddel, majd külön kifözött cérnametélt-, vagy csigatészta hozzáadásával, forrón tálaljuk.

 Borajánló:

Az ünnepi asztalra szánt levesünk mellé, egy nagyon kifinomult, elegáns illatokkal és a fajtára jellemző különleges zamatanyaggal rendelkező Illés Sárgamuskotályt ajánlok 2007-ből.  

Trackback(0)
Hozzászólások (1)add
0
...
Írta: csíki sándor , 2010., március 04
Én már régóta készülök annak a fácánlevenek az elkészítésére, amít sült fácánból készítenek. Valahogy elkerültek a fácánok az elmúlt időben, így aztán még mindig csak idea ez a recept. smilies/smiley.gif
report abuse
vote down
vote up
Votes: +1
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2009. december 19. )
 
< Előző   Következő >