• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Kezdőlap
Görögdinnye sorbet PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kende   
2013. június 20.

 

  • 1,5 kg görögdinnye
  • 1/2-1 lime leve
  • 1-2 ek barnacukor
  • 1-2 ek érlelt barnarum

Az édes, már-már kásás állagú görögdinnyét felszeleteljük, majd eltávolítjuk belőle a magokat egy kiskés hegyével. A gyümölcshúst ezután levágjuk a héjról és kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk fel. A darabolás során esetlegesen keletkezett gyümölcslevet öntsük le egy pohárba (pl. limonádéhoz vagy bóléhoz adva nagyon finom), a gyümölcshúst pedig egy nejlonzacskóba helyezve fagyasszuk le úgy, hogy a kockák lehetőleg ne álljanak össze egy tömbbe.

Amikor a dinnyedarabok megfagytak, vegyük ki őket a mélyhűtőből, s az asztal lapjához ütögetve vagy egy sodrófa használatával kissé törjük meg a kockákat. Az így kapott jégkását a zacskóból helyezzük át a konyhai aprítógépbe és adjunk hozzá egy evőkanál barnacukrot, valamint egy fél limenak a levét, majd az egészet a gép segítségével pépesítsük további 1-1,5 percig. A kapott sorbet édességét, illetve savasságát további barnacukor vagy limelé hozzáadásával igazíthatjuk saját ízlésünkhöz. A sorbet-t tálalás előtt kb. fél órára érdemes visszahelyezni a fagyasztóba, hogy jól adagolható legyen fagylaltos kanállal. Tálaláskor kevés érlelt barnarummal meglocsolva még érdekesebbé, pikánsabbá tehetjük ezt az üdítő édességet.

Borajánló:

Egy friss, pinot noir alapú rosét vagy egy citrusos felhangokkal is rendelkező, 2009-es évjáratú édes szamorodnit ajánlok hozzá fogyasztani.    
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Utolsó frissítés ( 2013. június 20. )
 
< Előző   Következő >

Bejelentkezés


Elfelejtett jelszó?

Hírszolgáltatás

 

Keresés

Szavazások

Milyen új szolgáltatást indítsunk portálunkon?
 

Online felhasználók

Jelenleg 27 vendég online

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesíteni tudjuk játékainkról, gasztronómiai rendezvényekrõl valamint különleges ajánlatainkat eljuttathassuk önnek!


HTML formátum?

Partnereink

 
Hódítás
_blank

Cimkék