• Narrow screen resolution
  • Wide screen resolution
  • Betmret cskkentse
  • Betmret nvelse
  • Eredeti mret
Bor és Vad képekben

Ars Poetica:

There are no translations available

"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna."

Földes László: A vadászat alapelvei

 

 
 
Home arrow Recepies arrow Sauces arrow Kapri mártás pikánsan
Kapri mártás pikánsan PDF Print E-mail
Written by -ka-pír-   
szombat, 15 december 2007
There are no translations available

  • 1 kis üveg kapribogyó
  • 1 ek dijoni mustár
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek finomliszt
  • 2 dl húsleves
  • 2 dl fõzõtejszín
  • 1 dl fehérbor
  • 1 ek méz
  • késhegynyi chili
  • só, fehérbors

A vajat lassú tüzön felhevítjük egy lábasban, majd egyenletesen elkeverjük benne a lisztet. Amikor a liszt már kezd kissé habosodni, folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a fehérbort és a mustárt, majd keverjük simára az egészet. Ezután öntsük fel a húslevessel és gyakran megkeverve, jól forraljuk ki. Idõ közben fûszerezzük cayenne borssal, vagy chilivel, fehérborssal, sóval valamint egy evõkanálnyi mézzel. Ha a mártás már kellõképpen besûrûsödött, keverjük hozzá a fõzõtejszínt és a félbevágott kapribogyókat, majd vegyük le a tûzrõl. Ízlés szerint adhatunk hozzá 1-2 teáskanálnyi Worchester-szószt, vagy citromlevet is. Fõtt és sült marhához kiválló, de tengeri halakhoz is jól illik.
Trackback(0)
Hozzászólások (0)add
Szóljon hozzá Ön is!
smaller | bigger

security image
Írja be a képen látható karaktereket


busy
Last Updated ( szombat, 15 december 2007 )
 
< Prev   Next >