Írta: Kende
|
2013. szeptember 14. |

- 60 dkg vaddisznó szűz
- 25 dkg füstölt főtt sonka
- 25 dkg vegyes erdei gomba
- 1 kis üveg capribogyó
- 2-3 közepes csemege uborka
- 2 kis fej vörös hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek szárított kapor (ízlés szerint elhagyható)
- 3 dl tejföl
- 2 dl húslé
- 1 dl száraz szamorodni
- 2 db babérlevél
- só, bors, fehérbors
- 0,5 dl olaj
A bélszínt előbb szeletekre, majd vékony csíkokra vágjuk. Az olajat felhevítjük és megpirítjuk benne a húst. Ekkor adjuk hozzá a felszeletelt vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, majd ha már ezek kissé megpárolódtak, a szintén felaprított füstölt sonkát és az erdei gombákból álló keveréket (ha nem áll rendelkezésre friss erdei gomba, használjunk szárított gombát beáztatva vagy ezek hiányában termesztett barnacsiperkét). |
Utolsó frissítés ( 2013. szeptember 14. )
|
Írta: -ka-pír-
|
2013. szeptember 13. |
- 6 db tojás
- 6 ek liszt
- 6 ek cukor
- 6 db érett körte
- 6 ek étcsokoládé
- 1 cs sütőpor
Elválasztjuk a tojások fehérjét a sárgájától, majd egy habverővel vagy robotgéppel kemény habbá verjük a fehérjét. Ha ezzel megvagyunk, egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat, majd evőkanalanként a cukrot, végül pedig egy fakanál segítségével, óvatosan, szintén kanalanként keverjük bele a sütőporral elvegyített lisztet. Az így megkevert piskótatésztát öntsük bele egy sütőpapírral kibélelt, vagy vajjal kikent és liszttel kiszórt 26 cm átmérőjű tortaformába. |
Utolsó frissítés ( 2013. szeptember 14. )
|
Írta: Kapalló G. Gyula
|
2013. szeptember 08. |
 - 120 dkg szarvascomb filé
- 50 dkg vegyes erdei gomba vagy termesztett barnacsiperke
- 1 nagy fej hagyma
- 2x5 dkg vaj
- 2 ek olaj vagy libazsír
- 15 dkg rukkola
- 15 dkg kecskesajt vagy feta
- 1 kk őrölt rozmaring
- 1 kk morzsolt kakukkfű
- só,fekete- és fehérbors
- 2dl húslé vagy sör
A szarvascomb filét egy éles késsel, az izomrostokkal párhuzamosan bevágjuk, majd több helyen ugyanígy megnyitjuk és végül teljesen kiterítjük. Az így kapott nagy szelet húst kicsit megklopfoljuk, majd enyhén besózuk (mert a kecskesajt is eléggé sós) és megszórjuk őrölt fekete illetve fehérborssal és kicsit hagyjuk pihenni. Ezalatt a hagymát felvágjuk finomra és vajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a megtisztított és felszeletelt gombát, amit fűszerezzünk kevés fehérborssal, örölt rozmaringgal és kakukkfűvel, majd pirítsuk zsírjára és hagyjuk kicsit kihülni. |
Utolsó frissítés ( 2013. szeptember 13. )
|
Írta: Kende
|
2013. július 28. |
- 1 kg vaddisznólapocka
- 2-3 ek kacsazsír
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 szál sárgarépa
- 1 kis fej zellergumó
- 40 dkg csicsóka
- 25 dkg fehérbab
- 2 tk pirospaprika
- 2 db érett paradicsom
- 2 db babérlevél
- 2 tk provance-i fűszerkeverék
- 1 dl száraz fehérbor
- só, bors
Az apróbb kockákra vágott vaddisznó lapockát megpirítjuk a zsiradékon, majd sózzuk, megszórjuk a paprikával és kevés őrölt feketeborssal, aztán hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és zúzott fokhagymát, amivel ismét a zsírjára pirítjuk. Ekkor kerül bele a feldarabolt paradicsom és a zöldségek, valamint az előző este beáztatott fehérbab a babérlevéllel.
|
Utolsó frissítés ( 2013. szeptember 14. )
|
Írta: Kapalló G. Gyula
|
2013. július 07. |
- 1 kg mufloncomb
- 30 dkg füstöltszalonna
- 5-6 fej vörös- vagy lilahagyma
- 5-6 db paradicsom és/vagy kaliforniai paprika
- 2 dl olaj
- 3 szál friss vagy 3 tk szárított rozmaring
- 2 tk törött színesbors
- 3 gerezd fokhagyma
- só, őrölt fekete bors
A combhúst falatnyi darabokra vágjuk és olajból, finomra vágott rozmaringból, zúzott fokhagymából, valamint frissen tört színesborsból készült pácba helyezzük 1-3 napra. A hidegen pácolt húsdarabokat ezután acél, vagy vízben áztatott bambusznyársakra húzzuk, váltakozva a füstöltszalonnából, hagymából és paradicsomból vagy paprikából vágott szeletkékkel. |
Utolsó frissítés ( 2013. július 07. )
|
Írta: Kende
|
2013. június 20. |
 - 1,5 kg görögdinnye
- 1/2-1 lime leve
- 1-2 ek barnacukor
- 1-2 ek érlelt barnarum
Az édes, már-már kásás állagú görögdinnyét felszeleteljük, majd eltávolítjuk belőle a magokat egy kiskés hegyével. A gyümölcshúst ezután levágjuk a héjról és kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk fel. A darabolás során esetlegesen keletkezett gyümölcslevet öntsük le egy pohárba (pl. limonádéhoz vagy bóléhoz adva nagyon finom), a gyümölcshúst pedig egy nejlonzacskóba helyezve fagyasszuk le úgy, hogy a kockák lehetőleg ne álljanak össze egy tömbbe. |
Utolsó frissítés ( 2013. június 20. )
|
Írta: Kapalló G. Gyula
|
2013. június 18. |
 - 1 kg szarvasmáj
- 1 l tej
- 1 fej fokhagyma
- 30 dkg liszt
- 2 tk sütőpor
- 20 dkg húsos szalonna
- 2 ek mangalica- vagy kacsazsír
- só, bors
A májról, miután jól megmostuk, lehúzzuk a hártyát és kivágjuk belőle a vastagabb központi ereket, majd kb. 1 cm vastag szeletekre felvágjuk. Az így kapott májszeleteket a zúzott fokhagymával ízesített tejbe áztatjuk néhány órára vagy akár egy egész éjszakára. A pácolást követően a tejet leöntjük a belsőségről és a szeleteket egyenként a sütőporral elkevert lisztbe forgatjuk. |
Utolsó frissítés ( 2013. június 18. )
|
|
<< Első < Előző 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Következő > Utolsó >>
|
Eredmények 82 - 88 / 399 |