"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Vaddisznószűz sajtos spárgakrémmel |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: Kapalló G. Gyula | |
2009. július 08. | |
a krémhez:
A vaddisznó vesepecsenyéjét megtisztítjuk a hártyáktól, majd ujjnyi szeleteket vágunk belőle és finoman megveregetjük ezek mindkét oldalát. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, majd a felhevített libazsíron megkapatjuk mindkét oldalon kb. 1-1 perc alatt. Ezután a szeleteket kiszedjük és félretesszük. A visszamaradt zsiradékon lepirítjuk a finomra vágott hagymát és zúzott fokhagymát, majd felöntjük a borral és egy kevés vízzel. Az így kapott szaftban teljesen szétfőzzük a hagymát, majd visszatesszük bele a szűzérméket, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt kb. 10 perc alatt készre pároljuk.
![]() Borajánló: A 2001-es Olaszrizling a Tornai Pincészet különleges évjáratából származó nagyszerű tétel. Aranysárga szín, illatban, ízben mézes, érett gyümölcsös jegyek, melyet utánozhatatlan savkarakter egészít ki. Nem fogunk csalódni, ha ehhez a különleges vadhúshoz nyitjuk ki.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 43896 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2009. július 10. ) |
< Előző | Következő > |
---|