"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Vaddisznókaraj főttsonkával és tejszínes kucsmagombával |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: Kende | |
2010. április 14. | |
A kicsontozott vaddisznókaraj szeleteket finoman megklopfoljuk, majd besózzuk és egyik oldalukat meghintjük kevés fehérborssal. Míg a hússzeletek pihennek, a lassan felhevített olajban felolvasztjuk a vajat és 1-1 percig forrósítjuk benne a sonkaszeletek mindkét oldalát. Ha ezzel megvagyunk, a sonkát félretesszük és a visszamaradt zsíradékban fehéredésig sütjük a karajszeleteket, majd ezeket is kiszedjük és melegen tartjuk.
Borajánló: Hasonlóan forró szívvel ajánlom hozzá a Mészáros Pince Bodzási dűlőből származó Kékfrankos válogatását, melynek kellemesen karakteres barrikolása, símogató fűszeresége és kerek lekvárossága kíváló kísérője lesz e vaddisznóéteknek, ami a tavasz első és talán legízletesebb gombájával készült.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 45660 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2010. április 15. ) |
< Előző | Következő > |
---|