"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Szarvasoldalas pikáns ribizkefénnyel |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: Kapallo G. Gyula | |
2010. augusztus 30. | |
A szarvas oldalasát a csontra merőleges irányban arasznyi csíkokra vágjuk, majd sóval, borssal, zúzott fokhagymával fűszerezzük, és kevés zsiradékkal, valamint kb. 4 dl vízzel, vagy húslével felöntve, előmelegített sütőben, fedő alatt megpároljuk kb. 1-1,5 óra alatt. Ha a hús már könnyedén elválik a csonttól, kétbordánként felvágjuk és minden szeletet bőven bevonunk a magoktól átpaszírozott és csípős paprikakrémmel elkevert ribizkelekvárral. Ezután néhány percre még visszatesszük a tepsit a már kikapcsolt, de még meleg sütőbe, hogy egybeforrjanak a fűszeres és gyümölcsös ízek a szarvas húsával. Forrón, burgonyapürével tálaljuk. Borajánló: A 2010-ben Miskolc Város borának is megválasztott Cabernet Franc-t ajánlom hozzá Csáter apó Pincéjéből. Természetesen dekantálva, és kb. 18 celsius körüli hőmérsékleten.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 69497 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2010. augusztus 31. ) |
< Előző | Következő > |
---|