"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Kenyértésztában sült fűszeres vaddisznó apró |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: Kapalló G. Gyula | |
2010. szeptember 24. | |
Először a tészta alapanyagait (a tojás kivételével, mivel az a sütés előtti lekenéshez való) összekeverjük, kézzel jól kidolgozzuk, és az így kapott kenyértésztát meleg, de nem forró helyen, lefedve kelni hagyjuk 1-1,5 órán keresztül. Ezalatt a szalonnát apró kockákra vágjuk és egy nagyobb lábasban kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk a szintén felaprózott hagymát és azt is aranybarnára pirítjuk. Ekkor kerül a lábasba a nagylyukú darálón ledarált vaddisznó lapocka, amit sóval és borssal meghintve a zsírjára pirítunk.
![]() A kenyértésztát, ha megkelt, lisztezett deszkán 3 részre osztjuk és mindegyuk részt kb. ceruza vastagságúra nyújtjuk ki. Az egyes lapokat megtöltjük a fűszeres vaddisznóhússal, felgöngyöljük, és tojással megkenve, előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. Melegen és hidegen egyaránt finom borkorcsolya, de reggelire, vagy uzsonnára is bátran kínálhatjuk. Borajánló: Baráti beszélgetésekhez, kedélyes kvaterkázáshoz és ehhez a finom borkorcsolyához kiválóan illik a Lenkey Pincészet magnum palackban forgalomba hozott Tokaj-hegyaljai 80-20 arányú furmint-hárslevelű házasítása, mely nagyon találóan, AZ ÉLET SZÉP - nevet kapta. Talán mondanom sem kell, hogy ebbe az életbe érdemes belekóstolni...
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 71499 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2010. október 13. ) |
< Előző | Következő > |
---|