"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Borkocsonya |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: Kapalló G. Gyula | |
2014. december 19. | |
![]()
A bort egy megfelelő méretű lábasban elkezdjük melegíteni, majd amikor már langyos, hozzáadjuk a zselatint és folyamatos kevergetés mellett, lassú tűzön forrásig hevítjük, de nem hagyjuk hogy egészen felforrjon. Ekkor levesszük a tűzről és kicsit hagyjuk hűlni. Ezután adjuk hozzá a mézet, és a keveréket porciózzuk ki hideg vízzel kiöblített tálkákba, amelyekeben előzőleg elosztottuk a megmosott mazsolát. Hideg helyen hagyjuk megdermedni és pihenni legalább egy éjszakán át, majd a gyümölcszselékhez hasonlóan, kistányérra kiborítva szervírozzuk. Furcsa módon egy jól lehűtött száraz pezsgő fogyasztása mellett fogjuk érezni legjobban e desszert ízét.
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 68235 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2014. december 19. ) |
< Előző | Következő > |
---|