"A Vadászat a vadász számára egyrészt alkalom a szigorú önfegyelem gyakorlására, másrészt eszköz a többi élőlény megismeréséhez és megértéséhez. Megtanít gondolkodni, szabadságszeretetre, jó ízlésre és tiszteletre nevel. Elvezet a természet és a hozzá tartozó jelenségek elmélyült megfigyeléséhez. A Vadászat megfelelő irányba tereli a vadász személyiségének alakulását. Olyan etikai értéket fejleszt ki benne, amely nélkül a vadászat csupán az ösztönök gyarló megnyilvánulása volna." Földes László: A vadászat alapelvei
|
Strucc steak fûszeres banánnal |
![]() |
![]() |
![]() |
Írta: Georginno | |
2007. október 10. | |
A hússzeleteket megszórjuk frissen õrölt vegyesborssal (zöld-, rõzsa-, fehér- és fekete bors keveréke) bekenjük oliva olajjal, majd egymásra helyezzük õket és légmentesen lezárva egy éjszakán át pihenni hagyjuk a hûtõszekrényben. Sütés elõtt kb. egy órával kivesszük a hidegrõl a hússzeleteket és hagyjuk, hogy szobahõmérsékletûre melegedjenek fel. Ezt követõen roston, vagy elõmelegített lábasban hírtelen megsütjük a szeletek mindkét oldalát, majd a végén kevéske sóval ízesítjük õket.
A köretet úgy készítjük el, hogy a steakhez használt lábasban, vagy egy wokban felolvasztjuk a vajat, ebben a lereszelt hagymát és fokhagymát jól megfuttatjuk, amit curryvel, esetleg vörös- és zöld chilivel fûszerezünk, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a mézet. Ebbe az édes fûszeres szószba forgatjuk a 2,5-3 cm-es darabokra felkarikázott banánt és fedõ nélkül, idõnként rázogatva kb. 10 perc alatt készre pároljuk az egészet. Végül megöntözzük a lime levével és a steak mellé halmozzuk a tányérra. Adhatunk hozzá külön is 1-2 lime cikket, hogy a steaket is megcsöpögtethessük vele, ez egészen különleges élményt nyújt.Borajánló:
Kedvencekhez ad
Bookmark
Hits: 47221 Trackback(0)
Hozzászólások
(0)
![]() |
|
Utolsó frissítés ( 2007. október 31. ) |
< Előző | Következő > |
---|